I den femte artikeln i vår historiska och ekonomisk-serien

I den femte artikeln i vårt historiska ekonomiska serien, ska vi prata om viktiga ankomsten av pengar i fotboll, som vi hoppade över, rusar genast till den första lön fäste. Nu, efter att ha gjort två steg framåt, du måste ta ett steg tillbaka. Men först, som en annan sa Uljanov-Lenin – på den aktuella situationen.

Analysera temat “Fotboll och pengar”, kan man inte bortse från den psykologiska stam av spelare som orsakade en kraftig ökning av deras välfärd. Stora pengar alltför ofta skada psyket hos den person, dessa gåvor är inte beredd, och detta trauma kan vara farligare än skada på hälsenan eller kalv.

Utan att gå in på detaljer, jag kommer att säga att den mentala balansen för en person som viktig motvikt system. Framtiden för Kinesiska tjänstemän att studera i Academy of public service -, bly obligatoriska (enligt kursplanen) i ett fängelse där du är dömd till döden åtgärder för tjänstemän – dess avgaser. Och dömde dem, naturligtvis, korruption. Detta är en mycket bra motvikt till en önskan att berika sig själva på bekostnad av budgeten. Gör det du undrar, omfattar hjärnan, stärker sinnet… Så här: denna vecka, Jose Mourinho kom upp med en god psykisk motvikt för deras rika församlingar: förloraren för tredje matchen i rad, spelare för “Manchester United” hade att komma hem från Watford (vilket är 300 km) med allmänna kommunikationer (tåg) som vanliga dödliga med genomsnittligt land lön. Naturligtvis resan på tåget stärker inte så mycket som fängelset besök av framtida tjänstemän, men att skaka från fred-det kan ha råd med. Det är en skam att våra tränare inte plocka upp en modern innovation. Lost – hem på cykeln. I alla väder. Och inget som långt och vind. Men kommer att gå på planen arg och hungrig…

Nu tillbaka till historien om pengar i fotboll. Så, vi har fram till 1901, då det antogs den första begränsning av löner till spelare (fyra pounds en vecka). Men innan det hände annat, mer betydelsefullt tillfälle för fotboll i Allmänhet och för de kommersiella komponent i synnerhet, eller ens i första hand. Legalisering av professionalism har inte gjort fotboll en livskraftig verksamhet. Fotbollsklubbar som spelas en gång i månaden för Vm i Fotboll för Föreningen från tid till tid spelade bra och tränat hårt. Men det var alla tagit så kul, även med professionella aktörer. Varför då, var i 1901 begränsa löneökningarna? Där gjorde detta mest tillväxt? Vad löner stiger?

1870, när den enhetliga fotboll var det åttonde året i Birmingham kommer Skotske affärsmannen William McGregor. Efter att ha bosatt sig i närheten av den industriella staden, McGregor öppnar textil butik (som snart kommer att bli en samlingsplats för fotbollsfans, eftersom McGregor var en av de första i Storbritannien för att sälja t-shirts med symboler för klubben), börjar hurra för det lokala inte är väl kända lag och har varit ganska aktiv i organisationen av dess progressiva utveckling. William var en mycket driftig man, och om han var on fire i alla fall, det var en riktig eld.

Under tiden 1874 i Birmingham skapar en ny klubb Aston Villa. Tre medlemmar i den nya klubben var ute efter ett lok som man kan klamra sig fast, och till sist hittade McGregor: det är officiellt inbjuden till ecb-Rådet av “Villa”. McGregor bedömer situationen – det är en klubb som spelar hans butik, medlem i rotaryklubben i William upprepade gånger träffat i den lokala Methodist Church (obs – inte i en nattklubb, och i Kyrkan, det är något helt annat), och, dessutom, laget stadigt byggt upp den Skotska Diasporan (med landsmän är alltid möjligt när du känner dig låg, att klä sig i rutiga kjolar, dricka öl och dra åt Skotska toast – för auld lang syne, min kära…). William håller med.

Vi rekommenderar också: http://xspelbolag.com